Esther Reitsema

Met deze tips kan het niet misgaan

In de herfst is niets lekkerder dan na een lange dag aan tafel schuiven om je tegoed te doen aan een heerlijk warm soepje. Vooral pompoensoep is een seizoensfavoriet, maar dan moet je natuurlijk wel weten wat de tips & tricks zijn om ‘m zo lekker mogelijk te maken. We leggen je daarom uit waar je aan moet denken wanneer je deze soep zelf maakt. 

De juiste pompoensoort

Het begint natuurlijk bij het kiezen van de juiste pompoensoort. Dat kan namelijk een groot verschil maken in hoe de soep uiteindelijk zal smaken. Bovendien is niet elke pompoen eetbaar. Voor pompoensoep zijn de flespompoen, de oranje Hokkaido en de ‘gewone oranje pompoen’ het meest geschikt. De muskaatpompoen is ook een goede optie, zeker wanneer je van een nootachtige, kruidige smaak houdt.

Basis

Je kunt eindeloos variëren met smaken en ingrediënten bij het maken van pompoensoep, maar er is wel een basis nodig. Deze bestaat naast pompoen uit ui, bouillon, knoflook en room.

Andere smaken

Als je de basis hebt, kun je allerlei andere kruiden toevoegen die je zelf lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan gember, rode peper, basilicum, paprikapoeder of komijn. Maar ook elk ander kruid in je keukenkastje waarvan jij denkt dat het goed past bij de soep, kun je toevoegen.

Vezelrijk

Je kunt je soep gemakkelijk zelf wat vezelrijker, en dus vullender maken. Dit doe je bijvoorbeeld door kikkererwten toe te voegen. Het is ook lekker om nog meer groenten in je soep te verwerken. Wintergroenten als wortel, pastinaak, tomaat, paprika of bleekselderij doen het heel goed in pompoensoep. Nog een tip: voeg wat pompoenpitjes toe. Dit staat niet alleen leuk, maar maakt de soep ook nog eens een stuk lekkerder!

Lees ook: Zelf appelmoes maken: hier moet je aan denken

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Adobe Stock