Fabiën

Je vingertoppen hoeven niet langer pijn te lijden

Pistachenootjes zijn een heerlijk snack voor als je ‘s avonds op de bank zit. Toch resulteert deze snack vaak in gehavende vingers. Rood, pijnlijk en soms zelfs een beetje geschaafd. En dat krijgen we alleen van de nootjes die überhaupt open willen. Je hebt ook nog van die rottige nootjes die gewoonweg niet open willen, ondanks dat je wel een gleufje ziet zitten. Gelukkig heeft TikTok hier iets op gevonden.

 

TikTok-hack

Heel vervelend: een zak pistachenootjes kopen en aan het einde van de avond blauwe en zere vingers hebben omdat je de helft van de nootjes niet open krijgt. Vervolgens gooien we de dichte pistachenootjes terug in de zak of in de prullenbak. Zonde! Met dit trucje is het namelijk heel makkelijk om de nootjes die je niet open krijgt tóch open te maken! TikTokker @motorcityeats laat zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Zo werkt het

Het trucje werkt als volgt. Pak een pistachenootje tussen twee vingers vast. Druk dan met je vingers op de bovenkant van de schil en tegelijk op de onderkant zodat de twee kanten naar elkaar toe gaan. Als het goed is breken de twee schillen nu en is het nootje eruit. Hieronder wordt het in de video nog eens voorgedaan.

@motorcityeats Am I the only one? #thismanyyears #tiktoktaughtme #pistachio #howto #ASOSChaoticToCalm ? Campfire – Charmer & Klay

De video is inmiddels al 2.7 miljoen keer bekeken en in de comments klinken lovende reacties. “Ik heb dus al die jaren mijn vingers voor niets laten lijden?!”, reageert iemand. En: “Wow, wist ik dit maar eerder…”, reageert een ander. Bedankt, TikTok!

Lees ook: Recept: romige pasta met asperges, citroen, witte wijn en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tyla | Beeld: TikTok, Unsplash