Zout en gehakt zijn geen goede combinatie

Met de tropische temperaturen in aantocht denken we maar aan één ding: de barbecue moet aan. Gril je regelmatig een zelfgemaakte hamburger op de plaat? Let er dan op dat je je hamburger van te voren niet op smaak brengt met zout. Dit komt het vlees namelijk niet ten goede…

Beste gehakt voor hamburgers

Kant-en-klare hamburgers uit de supermarkt zijn prima, maar ze zelf op smaak brengen met kruiden voordat je ze op de grill legt is natuurlijk veel lekkerder! Voor de lekkerste hamburgers kan je het beste rundergehakt met een vetpercentage van ongeveer 30 procent gebruiken. Half-om-half gehakt is ook een uitstekende keuze. Voeg je de kruiden én het zout toe aan het gehakt voordat je de hamburgers kneed? Er is een belangrijke reden waarom je dit beter later pas zou moeten doen.

Zout toevoegen

Vaak leggen we het gehakt in een grote kom, voegen we de smaakmakers toe en kneden we het door het gehakt en vormen we het in een de vorm van een hamburger. Wanneer het zout van te voren door het gehakt wordt gekneed, zorgt dit ervoor dat het vlees tijdens het bakken uitdroogt. En een droge hamburger tijdens de barbecue? Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Wacht daarom nog even met het toevoegen van het zout tot het moment dat je de burgers op de grill legt. Door vlak voor het bakken het zout toe te voegen blijft het vlees sappig en mals en droogt het niet uit.

Extra tip voor sappige burgers

Wil je je hamburgers extra smeuïg maken? Dan hebben we nog een extra tip voor je. Voeg een eetlepel mayonaise toe aan zo’n 500 gram gehakt voordat je het gehakt kneed. Met name wanneer je de hamburgers op de barbecue bakt, behouden de burgers de sappen beter. Zeg maar hallo tegen malse en sappige burgers! Let op, voeg niet meer dan een eetlepel per 500 gram gehakt toe, anders worden de hamburgers weer te zacht.

Lees ook: Dit bizarre trucje met een ijsklontje zorgt voor de állerlekkerste hamburgers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 24 Kitchen | Beeld: Unsplash