Dit zijn de must haves, zowel voor in de keuken als voor in de andere ruimtes

Of je nu op kamers gaat of al direct in een grotere woonruimte intrekt: het is een groot moment, voor het eerst op jezelf gaan wonen. Er komt dan ook behoorlijk wat op je af! Zorg in ieder geval dat je de juiste spullen verzamelt, die je nodig hebt als je uit huis gaat. Hier kun je allemaal aan denken!

Koffiezetapparaat

Kun je ook geen ochtend zonder koffie? Precies: een koffiezetapparaat is een must-have voor in de keuken. Haal meteen een nieuw, kwalitatief apparaat in huis, waar je wel een tijdje mee vooruit kunt. Of denk aan een tweedehands exemplaar via Marktplaats bijvoorbeeld. Met alleen het koffiezetapparaat ben je er nog niet: je hebt ook koffie nodig! Een handige tip: ga altijd voor een koffie aanbieding, zodat je budgetproof je favoriete koffiesoort kunt inslaan. Uiteraard heb je verschillende soorten koffie om uit te kiezen. Van koffiebonen tot koffiepads – ga na wat je het liefst drinkt.

Serviesgoed en bestek

Wat je nog meer nodig hebt in de keuken? Denk aan serviesgoed en bestek. Als je straks namelijk je eigen maaltijden gaat bereiden, wil je het natuurlijk wel goed op kunnen eten. Haal wat borden in huis, maar tevens kommen en mokken. Qua bestek heb je in ieder geval wat messen, vorken en lepels nodig.

Keukengerei en andere keukenbenodigdheden

Om je maaltijden te kunnen bereiden, heb je natuurlijk nog van alles nodig in je keuken. Pannen, ovenschalen, onderzetters, spatels, pollepels en blikopeners: haal in huis wat jij denkt te gaan gebruiken.

Badkamerbenodigdheden

Van de keuken gaan we door naar de badkamer! Zorg dat je hier voldoende handdoeken hebt, evenals een badmat om op de vloer te leggen en mandjes waarin je je badkamerproducten netjes kunt bewaren.

Meubels

Uiteraard vormen de meubels ook een belangrijk onderdeel van je inboedel. Een bank, tafel, stoel, kast en bed heb je minimaal nodig. Verder kun je denken aan een bureau, bureaustoel, fauteuil, nachtkastje en bijzettafel.

Apparatuur voor huishouden

Heb je al apparatuur voor het huishouden uitgekozen? Van de wasmachine tot de vaatwasser, er is veel om aan te denken. Sla ook de kleinere apparaten niet over, zoals de stofzuiger.

Gereedschap

Je hoeft heus niet direct een enorme gereedschapskist in je bezit te hebben. Het is echter wél handig om een paar essentials in huis te hebben. Denk aan een hamer en een schroevendraaier. Ook een waterpas kan praktisch zijn, bijvoorbeeld als je wat leuke schilderijtjes aan de muur wilt hangen.

Woonaccessoires

Over die schilderijtjes gesproken! Heb je al nagedacht over de woonaccessoires die je graag in huis wilt hebben? Zorg in ieder geval voor een paar items voor de aankleding, om te voorkomen dat je stekje heel saai oogt. Hang wat moois aan de muur, zet een plantje neer en zorg voor een vaas met bloemen. Zo ben je helemaal klaar om van je nieuwe woonruimte te gaan genieten!

Lees ook: Dit kun je doen als je de juiste keukenspullen niet kunt vinden

Bron: Koffievoordeel | Beeld: Unsplash, Sven Mieke