Je blender is een verrassend handig apparaat

Het is zo’n apparaat dat we allemaal wel in huis hebben staan, maar dat maar zelden gebruikt wordt: de blender. Je koopt hem met het goede voornemen om elke ochtend een lekkere smoothie voor jezelf te maken, maar na een paar dagen hou je het wel weer voor gezien en giet je ‘s ochtends gewoon weer een bakje koffie achterover. De blender raakt alweer snel uit de gratie en wordt verbannen naar de eeuwige jachtvelden van de keuken: het gootsteenkastje. En dat is hartstikke zonde!

Een blender is véél veelzijdiger dan je denkt! Het is een ontzettend handig apparaat dat je voor honderd-en-een klusjes in de keuken kan gebruiken. Dus trek hem maar weer uit je keukenkast, want je gaat hem vanaf nu sowieso vaker gebruiken.

  1. Omeletje: De truc om een heerlijke luchtige omelet te krijgen, is om het ei en de melk goed te kloppen. Voorkom een verzuurde arm, doe het gewoon in de blender! Doe twee eitjes en een scheutje melk in de blender, samen met wat peper en zout. Mix tot er grote luchtbellen aan de oppervlakte verschijnen. Dat duurt ongeveer vijf seconden. Giet het mengsel in een pan met wat olie of boter en genoeg van de lekkerste omelet ooit!
  2. Slagroom: Geen mixer bijdehand? Dan maar slagroom kloppen met een garde, maar iedereen die dit weleens heeft geprobeerd weet dat dit echt een intens zware klus zonder einde is. Pak je blender er eens bij, dan is het in ongeveer 15 seconden gepiept!
  3. Koffie maken: Iedereen die het weleens heeft gehad weet dat verse koffiebonen het allerlekkerst zijn. Maar als je geen bonenmaler hebt, ben je aangewezen op filterkoffie. Of toch niet? De bonen kan je gewoon malen in je blender en ook jij kan genieten van verse bonen-koffie.
  4. Pesto: Hmmm, zelfgemaakte pesto. Het is alleen nogal een klus om er een glad geheel van te maken, maar niet met een blender! Meng twee tenen knoflook, een hand pijnboompitten, een flinke scheut olijfolie, een hand verse basilicum en een hand parmezaanse kaas in de blender. Resultaat: de lekkerste pesto die je ooit geproefd hebt!
  5. Tomatensaus: Meng gekookte en gekruide tomaten in de blender met een lekkere scheut olijfolie en een lepel mascarpone in de blender. Echt, dat is het enige wat je nodig hebt voor een goddelijke pastasaus!

Klaar met koken? De blender krijg je met deze supertruc super makkelijk schoon!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: pxhere