Robby

Wij weten wat we vanavond op het menu zetten: bonen!

Bruine bonen, snijbonen, tuinbonen of linzen: peulvruchten komen in alle soorten en maten. Peulvruchten zitten vol met eiwitten, vezels en vitaminen en staan er zelfs om bekend je cholesterol te verlagen. Maar wist je dat je, als je een paar kilootjes kwijt wil, er goed aan doet om peulvruchten toe te voegen aan je dieet? 

Gewichtsverlies
Volgens onderzoeksresultaten van het Canadese Li Ka Shing Knowledge Institute staat een dagelijkse portie van 130 gram bonen, linzen of erwten gelijk aan een (zij het bescheiden) gewichtsverlies van 340 gram in 6 weken tijd. Maar toch, alle beetjes helpen. Daarnaast kunnen peulvruchten je helpen om makkelijker op gewicht te blijven. Ze geven je een vol gevoel door de hoge concentratie eiwitten en vezels en zou blijf je langer verzadigd. Resultaat: minder snel snaaien en snacken!

Verzadigd gevoel
De onderzoekers vergeleken 21 medische proeven met 940 volwassen mannen en vrouwen die zes weken lang peulvruchten aten. “Hoewel het gewichtsverlies klein is, suggereren onze bevindingen dat het eten van peulvruchten kan helpen en nog belangrijker, dat het gewicht er niet weer aan komt omdat mensen een vol gevoel houden.”

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Nu.nl, Margriet | Beeld: Pixabay