Tjitske

Hiervoor gebruik je het laatste beetje verse spinazie

Heb jij dit ook altijd? Je maakt een recept met verse spinazie en er blijft altijd een beetje onderin de zak zitten dat je er niet in hoeft te gebruiken. Je denkt ‘dat gebruik ik vast nog wel’, maar een paar dagen later is het een bruine derrie in je koelkast. Laat het je niet gebeuren en maak óf de zak leeg óf doe de spinazie door een van deze gerechten!

Zo hoef je de spinazie niet weg te gooien.

Pesto

De gemakkelijkste manier om een restje spinazie nog te gebruiken is om er pesto van te maken. Traditionele pesto wordt van basilicum gemaakt, maar spinaziepesto is ook heerlijk. Doe een handje spinazie met wat (parmezaanse) kaas, pijnboompitten en een scheutje olijfolie in een blender of foodprocessor en maal dit tot je een smeerseltje hebt. Lekker voor op brood met wat vleeswaren of kaas of door soep of (pasta)salade.

Lunch

Geef je broodje kaas, hummus of vleeswaren een oppepper door er wat blaadjes spinazie op te leggen. Maak het af met komkommer of tomaat en je hebt in een handomdraai een broodje gezond met wat extra vitaminen!

Soep

Soepen zijn heel gemakkelijk om zelf te maken, vooral met restjes groente. Je kunt spinazie door de soep pureren voor een lekker romige smaak en een mooi groen kleurtje. Ook doet verse spinazie het prima in een groentesoepje, hak het dan wel een beetje fijn.

Frittata

Frittata’s zijn ideaal om te maken van kliekjes. Bak simpelweg een geklutst eitje met aardappel, kaas, groente en eventueel vlees tot een dikke frittata. Een prima avondmaaltje van kliekjes!

Smoothie

Je kunt heel goed wat groente toevoegen aan je smoothie door een handje spinazie toe te voegen. Je smoothie kleurt groen, maar je proeft er niks van! Combineer het met mango en ananas of framboos en aardbei. En die spinazie? Geen haan die er naar kraait.

Havermout

Dit is eentje om even aan te wennen: snijd spinazie fijn en doe het door de havermout. Je kunt het ook eerst even door de (plantaardige) melk die je gebruikt blenden. Je krijgt extra groente, vitamine en vezels binnen. Klinkt goed, toch?

Pannenkoekjes

Net als bij de vorige twee tips, kun je spinazie ook prima door je pannenkoekenbeslag malen. Het kleurt misschien chemisch groen, maar je restje spinazie wordt goed benut en het geeft je pannenkoeken wat extra groente mee. Dit kan prima met gewone pannenkoeken, maar ook met gezondere varianten.

Lees ook: Ontbijten met pizza? Het kan met deze omeletpizza

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels