Marlieke

Iets vergeten toe te voegen

Ja, ook dat kleinste snufje bakpoeder is van groot belang voor een geslaagd resultaat. Zelfs als het maar om een geringe hoeveelheid gaat, moet je nooit vergeten om de essentiële ingrediënten toe te voegen. Denk maar aan een brood waarbij je het gist per ongeluk weglaat, of een soep waar je de bouillonpoeder aan vergeet toe te voegen. Lekker koken is een kwestie van blijven opletten.

De oven opentrekken om even te kijken

De ovendeur is meestal niet het helderste oppervlak in ons huis, dus even turen of de inhoud al gaar is, kan best lastig zijn. Probeer echter niet om de ovendeur dan maar keer op keer open te trekken. Hierdoor verlaag je de oventemperatuur in een rap tempo, wat een groot effect kan hebben op het eindresultaat. Poets voor de volgende keer de ovendeur maar goed schoon.

Haast hebben

Met tijdsdruk aan een nieuw recept beginnen is zelden een goed idee. Door gehaast een gerecht in elkaar te draaien, ben je minder oplettend en gaat het sneller mis in de keuken. Ook klungelen met de temperaturen door bijvoorbeeld de oven een standje hoger te zetten, leidt er niet per se toe dat je eten sneller klaar is. De kans is juist groter dat het sneller mislukt als je niet rustig de (temperatuur)instructies van het recept volgt.

Pagina 2/2

Lees ook: Veelgemaakte boodschappenfouten die je gezonde levensstijl dwarsbomen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Insider | Beeld: Unsplash