Sanne

We wisten niet dat het zo makkelijk was

Als je ze niet zorgvuldig bewaart, zijn je tortilla’s binnen de kortste keren kurkdroog en ontzettend taai. Zonde, want daar kun je helemaal niks meer mee. Tenminste, dat dachten we altijd. Gelukkig bestaat er een hele eenvoudige truc om ‘m binnen zestig seconden weer soepel te krijgen. 

Zo soepel als salsa

Het enige dat je nodig hebt voor dit trucje, is vier vellen keukenrol, wat water en een magnetron. Maak de keukenrol vochtig en wikkel de vellen om je stapel droge tortilla’s heen. Stop het geheel vervolgens voor 30 seconden in de magnetron. Wanneer je ze uit de magnetron haalt, voel je meteen dat de tortilla’s weer zo soepel als salsa zijn.

Te nat?

Was iets te enthousiast met het water en zijn je wraps door de keukenrol iets te nat geworden? Dan is je tortilla niet meteen verpest, want ook hier hebben we een handig trucje voor. Wikkel de tortilla’s in aluminiumfolie en leg ze in een voorverwarmde oven van 180 °C. Na tien minuten is je tortilla weer zo goed als nieuw! Enne, is-ie toch weer te droog? Dan begin je weer bij stap één.

Inspiratie

Heb je inmiddels wel zin gekregen in een Mexicaans gerecht? Kookfans to the rescue! Wij hebben meer dan genoeg lekker gerechten waar je de kersverse tortilla’s voor kunt gebruiken. Wat dacht je van Mexicaanse enchilada’s, een romige Mexicaanse ovenschotel met wraps of makkelijke taco’s met gekruide kip, avocado en tomaat? Meer dan genoeg inspiratie. Voor welk recept ga jij? Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: vrolijke regenboogwraps met licht-pittige saus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Elle, Kookfans | Beeld: Unsplash