Christel

Je schuimende melk voor in de koffie is klaar in een handomdraai

Spullen gaan altijd op het verkeerde moment kapot. Denk maar eens aan die keer dat je koelkast kapot ging terwijl je ’s avonds een groot gezelschap te eten kreeg. Tevens kom je van een koude kermis thuis als je snakt naar een cappuccino, maar je melkopschuimer er de brui aan geeft. Gelukkig is er nog geen nood aan de man, want je kunt heel makkelijk je melk schuimen in de magnetron.

Je hebt er maar een paar dingen voor nodig.

Melkschuim

Een cappuccino zonder melkschuim is als Bassie zonder Adriaan en patat zonder saus: het klopt gewoon niet. Gelukkig is er een trucje waardoor je heel makkelijk zelf melkschuim kunt maken. Het enige wat je moet doen is melk in een potje schenken en de deksel erop draaien. Schud het potje zo’n dertig seconden en zet het potje daarna dertig seconden in de magnetron. Haal het potje eruit en je hebt schuim om u tegen te zeggen. 

Lees ook: Vind jij zo’n hartje in je koffie ook altijd zo leuk staan? Met deze truc maak je er zelf één

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels