Robby

Een hartje op je cappuccino ziet er zó leuk uit!

Het ziet er altijd zó leuk uit: een hartje of appeltje in je latte of cappuccino als je ergens een koffie gaat drinken. Vol bewondering kijken wij dan ook altijd naar de barista, die met een paar simpele handbewegingen een prachtig figuurtje in je bakje pleur maakt. Thuis willen wij ook nog wel eens genieten van een lekkere cappuccino, maar het is ons nog nooit gelukt om zo’n mooi hartje te maken! 

Met deze tip krijg je het wél voor elkaar, superleuk om indruk te maken als de buurvrouw op de koffie komt.

Latte art
Van die mooie figuren in cappuccino maken heet ‘latte art’; de kunst van het gieten van decoratieve ontwerpen. Latte art kan in elke soort koffie waar melk bij gaat zoals een cappuccino, latte of flat white. Blaadjes, boompjes, hartjes en appeltjes; het kunnen ware kunstwerken worden. Wij houden ons bij de wat eenvoudiger figuren, want voor de complexe is jaren oefening nodig.

Oefenen!
Het lijkt heel ingewikkeld, maar een appeltje of een hartje heb je met een beetje oefenen zo onder de knie. Het belangrijkst is een goede espresso en melkschuim.  Zet een kop koffie en schuim je melk goed op. Vul je schuimer trouwens niet helemaal tot het streepje, maar laat wat ruimte over. Hierdoor kun je de melk beter verdelen. Dit trucje valt of staat met de juiste hoeveelheid melk en een vaste hand. Schenk het melkschuim nu op de koffie in een constante beweging. Je begint hoog met schenken, gaat daarna langzaam naar beneden en draai een half rondje. Als het goed is, zie je dan een mooi appeltje. Als je een hartje wilt maken, doe je hetzelfde als hierboven beschreven, maar trek je op het laatst een streepje recht door het appeltje heen. In onderstaande video zie je precies hoe je het doet!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels