Christel

Met deze tips kun je nog meer genieten van de smaak

Als we het avondeten bereiden, voegen we vaak een beetje knoflook aan het eten toe. Het maakt hartige gerechten immers nog lekkerder. Wist je dat het voor de smaak van knoflook veel uitmaakt of je ’t teentje perst of snijdt? Dit en andere weetjes hebben we voor je op een rijtje gezet.

Maak er een pasta van!

Rooster je knoflookbol eens in de oven en je hebt een heerlijke pasta; lekker voor op stokbrood. Je kunt een heerlijke knoflookspread maken door de buitenste schillen van de bol te halen en het topje van de bol te snijden. Doe de knoflookbol in een schaaltje en voeg wat peper, zout en eventueel een takje tijm toe. Besprenkel de bol met olijfolie en dek deze af met aluminiumfolie. Zet de bol 60 minuten in de oven op 180 graden. Even aflaten koelen en je hebt een heerlijke pasta!

In de koekenpan

Als je knoflook in de pan doet, kun je er beter niet bij weglopen; knoflook brandt ontzettend snel aan. Is je knoflook aangebrand? Dan kun je het beter weggooien en opnieuw beginnen. De ‘perfecte tijd’ om je knoflook te bakken is 30 á 45 seconden.

Intensiteit smaak

Wil je een sterke knoflooksmaak? Hak de knoflook dan fijn. Heb je liever een mildere smaak? Snijd het teentje dan in plakken. Hoe fijner je de knoflook snijdt, hoe meer cellen je kapot snijdt waardoor er meer smaak vrijkomt. Als je het teentje perst, krijg je de meest intense smaak omdat de knoflook door kleine gaatjes komt.

Geur

Hoewel we dol zijn op knoflook, hoeven onze handen na het snijden niet nog uren naar knoflook te ruiken. Was je handen daarom direct na het snijden. Gaat de geur niet helemaal weg? Was je handen met verse limoensap.

Bewaren

Je kunt knoflookbollen maar liefst twee maanden bewaren, mits ze onaangebroken zijn. Zijn ze aangebroken? Dan blijft de knoflook zo’n tien dagen goed als je het maar op een droge, donkere plek in de keuken bewaart.

Lees ook: Dit geheime ingrediënt maakt knoflookbrood onweerstaanbaar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten, Francescakookt | Beeld: Pixabay