Redactie Kookfans

Kende jij deze handige keukenhack al?

Op TikTok kunnen foodies hun hart ophalen. Van bijzondere recepten tot smakelijke hotspots: we zien van alles voorbijkomen. Ook verschijnen er regelmatig bijzondere lifehacks op onze For You-pagina. Zoals deze handige hack met citroen!

Citroen

Van fris randje aan de zalm tot gebruik in een cocktail: citroenen komen altijd goed van pas in de keuken. Maar altijd dat gedoe met het persen van sap: het is vaak een vrij rommelig klusje. Op de een of andere manier weten vruchtvlees en pitten ook hun weg uit de citroen te vinden. Natuurlijk kun je dat oplossen met een zeefje, maar elke keukenprinses kan je vertellen dat citroenvelletjes uit een zeef schoonmaken geen leuke bezigheid is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoeveelheid sap die altijd op onze handen eindigt. Als je ergens een los velletje aan je nagel hebt, dan word je hier met een dosis citroensap nog even extra aan herinnerd. Ouch!

Lifehack

Gelukkig bestaat er dus een betere manier om dat sap uit je citroen te persen. En daar heb je alleen een satéprikker voor nodig!

@recipes

Squeeze the most out of life with this refreshing lemon hack??Add this citrus twist to your day ? #lifehacks #foodhacks #lemon #oysters #hacks #lemons #recipes #wouldyoutry it

? original sound – Viral Recipes

Nadat een gebruiker het trucje demonstreert, neemt het account @Recipes de proef op de som. En wat blijkt? Het werkt!

Zelf proberen? Prik dan met een satéprikker een gaatje aan de bovenkant van de citroen. Hierna kun je makkelijk je citroensap eruit persen zonder dat het een rommeltje wordt.

Vers citroensap

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om citroensap in een flesje in huis te halen. Dit is langer houdbaar en hierbij hoef je niet met een satéprikker in de weer. Maar in sap uit een verse citroen zitten over het algemeen meer vitaminen. De sap die je in een flesje vindt bestaat namelijk meestal uit water, citroenolie en conserveringsmiddelen. Hiermee mis je een hoop voedingsstoffen die wel in vers citroensap zitten.

Kortom: wil jij alles uit je citroensap halen? Dan kun je dat vanaf nu zonder rommel!

Lees ook: Heerlijk frisse citroencake met maanzaad en glazuur

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: TikTok @Recipes, RTL | Beeld: Unsplash, Heather Gill