Sara Bergsma

Dit wisten wij nog niet!

Iedereen doet het op een andere manier: champignons schoonmaken voor gebruik in een gerecht. De één wast ze met water, de ander gebruikt een speciale champignon-borstel en weer een ander gebruikt liever keukenpapier. En alsof dit nog niet genoeg was, kunnen we met dank aan deze TikTok-hack nóg een manier aan dit rijtje toevoegen. 

Het is heel makkelijk

We hebben inmiddels allemaal ervaren dat TikTok erop is ontworpen om mensen te doen blijven scrollen. Als gevolg hiervan hebben sommigen een lichtelijke verslaving ontwikkeld ten opzichte van het populaire platform. TikTok bewijst daarentegen dat je af en toe ook waardevolle informatie uit de video’s kunt halen. Het staat namelijk vol met welbekende lifehacks. Als je bijvoorbeeld benieuwd bent naar de beste manier om champignons schoon te maken, dan is het de moeite waard om de video hieronder even te bekijken.

@tastyentertaining Don’t wash your mushrooms! Peel them! #mushrooms #peelthem #kitchenhack ? original sound – Anita at Tastyentertaining

Uitgelegd in stappen

Mocht je binnenkort een gerecht maken waarin champignons verwerkt moeten worden, ga dan niet aan de slag met water of een speciale borstel. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

  • Eerst snijd je een stukje van de steel af.
  • Vervolgens verwijder je de hele steel, deze kun je later nog weer gebruiken voor in het gerecht.
  • Haal daarna voorzichtig de buitenste laag van de champignon weg en begin daarmee aan de binnenkant.
  • En daar is-ie dan: een schone champignon!

Deze methode kost misschien iets meer tijd dan wanneer je de champignons onder de kraan zou wassen, maar geeft wel een veel schoner resultaat. Zeker het proberen waar dus!

Ook lekker: Aha: zo maak je een houten snijplank schoon

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Adobe Stock