Maayke

Wij sneden stokbrood voorheen altijd verkeerd

Een etenswaar dat op geen enkele barbecue mag ontbreken is stokbrood. Geen wonder dat we tijdens de zomerse dagen staan te dringen bij de bakkerij voor een vers stuk brood. Het makkelijkst is natuurlijk om je stokbrood direct in plakjes te laten snijden bij de bakker of in de supermarkt. Lukt dit niet? Dan is dit de beste manier om je Franse broodje te snijden.

De Allerhande verklapt dé truc om stokbrood op de juiste manier te snijden.

Stokbrood snijden

Met name een verse, warme baguette die net uit de oven komt is moeilijk in plakjes te snijden. De bovenzijde van het brood is vaak oneven. Ga je het brood direct snijden? Dan breekt de bovenzijde van elke plak én heb je platgedrukte sneden. Niet het effect dat we willen bereiken als we een vers broodje snijden. Wil je mooie, perfect gesneden plakjes stokbrood? Dan is dit dé manier om het te snijden. De truc zit ‘m namelijk in het omdraaien van het brood, met de onderkant naar boven wijzend. Je zal zien dat je op deze manier veel mooiere plakjes snijdt.

Bekijk de instructievideo van de Allerhande hieronder:

Oud stokbrood

Nog een handige tip wanneer je een ouder stuk baguette in huis hebt: met dit trucje wordt taai (stok)brood weer zacht. Het enige wat je nodig hebt is een werkende magnetron, een glas water en natuurlijk je hard geworden (stok)broodje. Plaats je brood in de magnetron samen met het glas water en zet de magnetron eventjes aan. Door de warmte van de magnetron en het vocht van het water wordt je brood weer zacht. Probeer het maar eens om te geloven, je stokbrood zal weer vers en knapperig smaken!

Lees ook: Zo onderscheid je écht volkorenbrood van bruin geverfd witbrood

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Videostill, YouTube