Jasmijn

Zo krijg je thuis hetzelfde resultaat als op het terras

Het gerecht ‘eggs Benedict’, met gepocheerd ei en Hollandaisesaus, is een echte terrastopper. Wil je dit thuis ook een keertje maken, maar vind je gepocheerde eieren altijd een gedoe? Met deze makkelijke truc heb je binnen een minuut het gewenste resultaat.

Zelf maken in plaats van op het terras

Een gepocheerd eitje geeft altijd meteen het gevoel van luxe. Helaas hoort daar op het terras ook vaak een luxe prijs bij. Wil je het zelf een keer proberen, maar weet je niet zo goed hoe je nou een perfect gepocheerd ei krijgt? Wij hebben een simpele tip voor je. Wat blijkt nou: je kunt er gewoon je magnetron voor gebruiken. Hoe het werkt? Hieronder leggen we het uit. Het is nog simpel ook: je hebt alleen een magnetron, een mok, een tandenstoker, een vork en natuurlijk een ei nodig.

Hoe je te werk moet gaan

  • Pak een mok en vul deze met ongeveer 230 milliliter water. Zorg ervoor dat hij niet tot de rand gevuld is, om overstromingsgevaar te voorkomen.
  • Breek het ei voorzichtig in de mok. Zorg er daarbij voor dat het eigeel niet breekt.
  • Pak de tandenstoker en prik een klein gaatje in het eigeel. Dat zorgt ervoor dat het ei niet in de magnetron gaat ontploffen.
  • Zet de mok in de magnetron en laat hem een minuutje opwarmen op de hoogste stand.
  • Haal de mok uit de magnetron en gebruik een vork om het ei eruit te halen.

Veel mogelijkheden

Je kunt het gepocheerde ei natuurlijk ‘los’ eten, maar je kunt er ook voor kiezen om het in een gerecht te verwerken. Wat dacht je van je eigen home made versie van eggs Benedict? Of broodjes met avocado, peper, zout, ham en de eieren? Er is veel mogelijk en met zulke lekkere eitjes erbij kan het niet misgaan!

Lees ook: Geen eieren in huis? Dit zijn goede alternatieven om te gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: fem-fem | Beeld: Unsplash, David B. Towsend