Vivian

6. Stamppot van groenten

Nu is stamppot op zich niet heel ongezond. Toch kun je er eens een nóg gezondere variant van maken. Gebruik in plaats van aardappel bijvoorbeeld knolselderij, pastinaak of bloemkool. Je kookt de groenten op de normale manier en maakt er dan puree van. Lekker!

7. Pannenkoeken van fruit of groenten

Ook pannenkoeken zijn niet per definitie ongezond. Afhankelijk van hoeveel je eet, kunnen pannenkoekjes niet heel veel kwaad. Toch zijn er ook gezondere opties als je pannenkoeken gaat maken. Kies bijvoorbeeld eens voor bananenpannenkoekjes. Voor deze chocolade-bananenpannenkoeken heb je maar drie ingrediënten nodig. Hartstikke makkelijk dus. En ook nog eens heel erg lekker.

8. Maak zelf roomijs van fruit

Een ijsje na het eten blijft toch wel heel erg lekker. Helaas bevat roomijs vrij veel calorieën en suikers. Maak daarom eens zelf ijs. Doe 400-500 gram bevroren fruit in een keukenmachine of blender en pureer met een scheutje magere yoghurt. Je kunt hiervoor fruit uit de vriezer gebruiken zoals aardbeien, bessen, mango of bananen. Zo kun je elke keer een ander smaakje maken.

9. Vruchtenmoes in plaats van jam

Hoewel jam toch best gezond klinkt, zitten hier veelal veel suikers in. In ieder geval, in een potje uit de supermarkt. Maak daarom je eigen jam, ofwel vruchtenmoes. Verhit hiervoor 250 gram rood fruit in een pan totdat het kookt. Roer een eetlepel aardappelzetmeel met één eetlepel water en bindt het fruit daarmee. Laat dit vervolgens afkoelen. Bewaar de vruchtenmoes afgedekt in de koelkast. Omdat hier geen toegevoegde suikers in zitten, is de jam maximaal drie dagen houdbaar. Maak dus niet te grote porties. Of deel met vrienden!

10. Groentechips

Misschien heb je ze al wel eens in de schappen gezien: groentechips. Groentechips zijn een prima alternatief voor gewone chips, omdat ze lager in koolhydraten zitten.

Pagina 2/2

Ook lekker: Recept: gezonde(re) brownies

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash