Christel

Zo lust iedereen het!

Quinoa is rijk aan eiwitten, koper en magnesium. Ook bevatten de zaden veel vezels, b-vitamines, vitamine E en ijzer. Helaas is niet iedereen fan van dit gerecht, mensen die niet van deze superfood houden beweren dat het saai smaakt of dat het altijd zo hard is om te eten. Gelukkig is er een manier waarop je zachte, heerlijke gierstmelde kunt maken.

Wist je dat er wel 1800 soorten quinoa zijn? Maar er zijn drie varianten die je meestal in de supermarkt ziet liggen, de witte, rode of zwarte of een mix hiervan. Witte quinoa heeft de meest neutrale smaak. Begin met het bereiden van de witte variant als je niet zo’n fan bent van deze maaltijd of als je het (nog) niet zo lekker vindt. Net als met rijst, moet je de zaden eerst wassen voor je deze gaat koken. Hier kun je lezen hoe je dat doet. Sommige quinoaliefhebbers beweren zelfs dat je de droge korrels een tijdje moet weken voor je het kookt.

Dít moet je weten om een lekkere quinoa te maken:

  • 170 gram droge quinoa staat gelijk aan 555 gram gekookte quinoa.
  • Kook je 100 gram? Dan heb je 200 milliliter water nodig.
  • Het duurt ongeveer 20 minuten om het gerecht te koken.
  • Je maakt je quinoa minder bitter door deze eerst goed te spoelen.
  • Schenk voor het koken wat olijfolie over de zaden heen en laat dit een minuutje intrekken.
  • Kook de quinoa in kippen- of groentebouillon om het meer smaak te geven. Voeg ook een teentje knoflook, verse rozemarijn of tijm en zwarte peper toe om het nog lekkerder te maken.

Quinoa is erg lekker bij dit wokgerecht of bij deze roerbakschotel.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay