13 november 2017

Dit kaneel-breekbrood wil je eten!

Soms heb je gewoon even zin in een ander ontbijtje dan in het normale broodje met kaas of het kommetje yoghurt met cruesli. Dit heerlijke kaneel-breekbrood met kaneel is dan een uitmuntende keuze. Lekker met een kopje koffie!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 250 milliliter melk
  • 60 gram boter
  • ½ theelepel kaneel
  • 100 gram fijne suiker
  • 11 gram instant gist
  • 500 gram bloem
  • 1 ei

Voor het suikermengsel:

  • 125 gram boter
  • 100 gram bruine kandijsuiker

Zo maak je het:

  • Doe de melk samen met de boter, de kaneel en suiker in een pannetje en verwarm dit totdat de boter is gesmolten.
  • Meng de gist met de bloem in een kommetje. Maak hier een kuiltje in en breek in het kuiltje het ei. Schenk de warme melk erbij en meng geleidelijk de bloem erdoor.
  • Kneed goed totdat er een deeg ontstaat. Vorm dit tot een bal en laat dit op een warme plek (bijvoorbeeld op of op of boven de verwarming) een paar minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in porties en maak hier balletjes (van ongeveer 6 cm) van.
  • Maak nu het suikermengsel door de boter in een pannetje te doen en hier de kandijsuiker bij te doen. Laat smelten en roer goed om.
  • Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Wentel de deegballetjes door het suikermengsel heen en leg deze in de springvorm. Laat nog 40 minuten rijzen.
  • Bak het brood eerst tien minuten lang op 210 graden en daarna nog 30 minuten op 180 graden.
  • Laat daarna even afkoelen en de vorm en later op een rooster. Serveer direct.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels