Christel

Zo bespaar je op je boodschappen

Van boodschappen doen wordt de portemonnee niet blij, ook je gemoedstoestand wordt iets minder wanneer je diep in de buidel moet tasten voor die volle kar met boodschappen. Wanneer je wilt besparen kom je er echter achter dat je bijna al die boodschappen wel echt nodig hebt. Herkenbaar scenario? Bespaar dan op je boodschappen door ‘slim’ te winkelen en de volgende regels in je achterhoofd te houden.

  • Houd aanbiedingen in de gaten: het kan zo irritant zijn om al die folders op je mat te krijgen of in de brievenbus, maar deponeer de folders niet meteen bij het oudpapier. Blader de folders goed door en doe boodschappen bij de supermarkt waar je favoriete wasmiddel in de aanbieding is.
  • Doe geen boodschappen wanneer je moe bent of honger hebt: wanneer je moe bent of honger hebt, wil je de boodschappen snel gedaan hebben. In plaats van te zoeken naar het goedkoopste product, ben je sneller geneigd om het product uit te schappen de grissen dat je als eerst ziet.
  • Kijk naar de hoeveelheden: een product dat 200 gram bevat ten opzichte van een product dat 400 gram bevat is goedkoper, maar is het naar verhouding ook goedkoper?
  • Word niet blind voor acties: soms is een actie zo mooi, dat je enthousiast inslaat. Ook koop je daardoor weleens producten waar je helemaal geen fan van bent en uiteindelijk gebruik je de producten niet. Hartstikke zonde.
  • Neem alleen een mandje mee: soms kun je niet anders dan boodschappen doen wanneer je honger hebt. Wanneer je maag rammelt, ben je sneller geneigd om allerlei lekkere hapjes in je winkelwagentje te gooien. Neem daarom alleen een mandje mee, zodat je niet te veel producten mee kunt nemen.
  • Ga naar discountsupermarkten: de lekkerste en mooiste groentes kun je ook bij een Lidl of Aldi kopen, daarvoor hoef je niet per se naar de groenteboer, de markt of een duurdere supermarkt.
  • Ga eens naar een Toko of een Aziatische supermarkt: soms kun je de mooiste producten voor een prikkie bemachtigen bij de toko, Aziatische supermarkt of Turkse levensmiddelen zaak.

Vond je dit artikel leuk? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchen | Beeld: Pixabay