Naomi

Wij doen deze dingen voortaan niet meer in de blender

De blender is niet meer weg te denken uit onze keuken. We maken er soep, smoothies en hummus mee en het is zo heerlijk makkelijk. Toch moet je niet alles er zomaar in doen. Er zijn namelijk dingen die niet geschikt zijn voor dit keukenwonder. Wij zetten ze voor je op een rij en moeten toegeven; wij maken ons voor aan eentje in deze rij wel schuldig…

Deed jij dit ook altijd?

Aardappelen

Aardappelpuree in de blender maken klinkt misschien handig, maar het niet een heel slim plan. Door de messen in de blender veranderen de aardappelen en geven ze veel te veel zetmeel af. Hierdoor krijg je absoluut geen smeuïge puree, maar eerdere een lijmachtige substantie. Geloof ons; daar wordt je niet blij van…

Hete dingen

Door de stoomontwikkelingen van hete bestanddelen zal er een hogere druk in de blender zijn. Daardoor sluit de deksel niet goed, met alle gevolgen van dien. Je wil niet dat je straks al je lekkere ingrediënten van de muur moet schrapen, toch? Laat ze liever even afkoelen.

Bevroren producten

Toegegeven; met sommige blenders kan dit wel, maar je moet er wel een hele sterke blender voor hebben met een speciale functie om ijs te blenden. Let hier dus goed op als je een blender aanschaft.

Gedroogde producten

Doordat gedroogde vruchten een hele taaie buitenkant hebben, blijven ze heel erg aan de messen van je blender plakken. Dit kun je voorkomen door ze eerst even te laten weken.

Knoflook

Heb je geen knoflookpers? Dan lijkt het in eerste instantie een heel goed idee om die teentjes even in de blender te stoppen. Doe dit liever niet. De smaak van knoflook trekt heel snel in de rubbers en dit geeft ook weer smaak af als je de volgende keer een smoothie maakt. Een fruitige knoflooksmoothie klinkt niet heel aantrekkelijk, toch?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Flair | Beeld: Kookfans©