Kringen op je inductieplaat? Op deze manier kom je daarvan af

Jaimy Boer

Waarschijnlijk heb je het magische middel al in huis!

Een inductieplaat is hartstikke handig, maar het schoonmaken? Dat is dan weer een flink karwei. Vooral de kringen die op je inductieplaat achterblijven. Gelukkig bestaat er een handig trucje waarmee je dit makkelijk op lost. Het enige wat je nodig hebt is een citroen én baking soda! 

Inductieplaat

We struinen graag het internet af voor handige hacks in de keuken en schoonmaaktips waarmee je keuken nog meer blinkt. Op Favorflav.nl vonden we een tip waarmee je eindelijk de kringen van je inductieplaat afkrijgt. En daar heb je helemaal geen dure schoonmaakmiddelen voor nodig.

Magische combinatie

Hoe je het doet: snijd een citroen doormidden en doop de helft ervan in baking soda. Let erop dat de halve citroen goed bedekt is met de baking soda. Vervolgens wrijf je de ingebrande kringen in met de citroen met het bakspul en druk je dit goed aan, zodat er citroensap vrijkomt en de plek goed nat wordt. Knijp de citroen op het eind helemaal uit over de kring.

Schuimen

Baking soda en citroensap werken als een wondermiddel, want het begint vanzelf te schuimen. Laat dit een kwartier zitten en veeg het schoon met een droog microvezeldoekje en een theedoek. Je zult zien dat de kringen vanzelf op de inductieplaat verdwijnen. Wat fijn!

In onderstaande video laten ze zien hoe het werkt.

Baking soda

Baking soda is overigens altijd handig om in huis te hebben. Zo schreven we er al eerder over dat het een goed middel is tegen vervelende luchtjes in je prullenbak. Ook werkt het tegen onprettige kookgeuren op je handen. Hiervoor moet je baking soda mengen met water, en als een scrub op je handen smeren. Je handen ruiken weer fris en fruitig!

Lees ook: Aha: dit is het verschil tussen baking soda en bakpoeder

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Pexels