Naomi

Die houten spatels kan je beter met de hand afwassen

Het is een luxe die bijna niet meer uit ons moderne leven is weg te denken. Het is ook heel gemakkelijk om alles in de vaatwasser te mikken na het eten. Toch is dat niet een heel slim idee als je al je servies, bestek en kookgerei mooi wilt houden. 

Niet alles moet je zomaar in de vaatwasser mikken.

Hout
Houten spatels, houten snijplanken, houten schalen en eigenlijk alles wat gemaakt wordt van onze geliefde bomen kan je beter met de hand wassen. Het houdt beschadigd veel sneller en dat is niet het enige probleem. Je kan je plank helaas ook na een paar wasbeurten alweer weggooien. Het hout kan krom gaan staan en dan heb je er helemaal niks meer aan. Hartstikke zonde!

Splinters
Daarbij is vaat gemaakt van hout ook heel slecht voor de rest van je spullen. Die kleine splinters die er vanaf komen kunnen namelijk in de rest van je vaat en vaatwasser zitten. Je ziet ze niet snel op het blote oog, maar dat betekent niet dat ze er niet zitten. Je vaatwasser kan verstopt komen te zitten en dan heb je een probleem. Kortom, hout is fout! Om toch het gevoel van die goede oude tijd te behouden, kan je die spullen beter met de hand afwassen.

Wil je dit artikel later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Libelle | Beeld: Pexels