18 september 2017
Naomi

In dit drankje worden twee dingen gecombineerd die je niet snel samen verwacht

Dat er op voedselgebied veel rare trends zijn, wisten we al. Deze nieuwe theesoort spant op dit moment wel de kroon. Ze combineren nu twee dingen die eigenlijk op geen enkele manier bij elkaar passen. Toch lijkt het wel een succes. Zou jij het aandurven?

De trend waar we het over hebben is: de kaasthee.

Kaas
Kaas samen met thee? Ja, dat is blijkbaar een ding en het is razend populair in Taiwan, Singapore en Hongkong. Mensen staan daar in rijen voor de theewinkels. Nu is deze trend ook overgewaaid naar de Verenigde Staten en dat gaat zeker niet onopgemerkt. Ook daar staan mensen nu rijendik voor de winkels waar dit geserveerd wordt.

Twee uur wachten
Het drankje bestaat uit ijskoude thee waar een schuimig laagje zoutige kaas op komt. Dit klonk ons nog niet heel uitnodigend in de oren, maar het blijkt dus wel heel erg geslaagd te zijn. Journalist Kate Springer was nieuwsgierig, dus ze besloot om eens zo’n drankje te halen. Ze moest er wel wat voor over hebben, want ze moest maar liefst twee uur in de rij staan voor ze deze combinatie kon beoordelen. Ze noemt het ‘een verfrissende theemilkshake’. Het zoute van de kaas gaat, volgens haar, goed samen met de bloemige en nootachtige smaak van de thee. Zou jij dit willen proberen?

Dit later nog eens lezen? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay