Jaimy Boer

Wat handig!

Gebeurt het je regelmatig dat je pan met pasta of aardappelen overkookt? Je schrikt je een hoedje en voor je het weet zit je aanrecht onder het water. Gelukkig is er een trucje waarmee je dit heel makkelijk voorkomt. 

@Sidneyraz

Misschien ken je de truc al van je moeder of grootmoeder, maar op TikTok gaat deze tip nu viral. TikTok-gebruiker @Sidneyraz geeft aan zijn 969 duizend volgers regelmatig handige kooktips die je als dertiger zeker moet kennen. Van het op de juiste manier schenken van sojasaus tot het overgieten van drinken zonder te smeren. Zijn fans smullen van zijn filmpjes, en wij ook!

Houten pollepel

Volgens hem is de oplossing heel simpel. Zodra je pan overkookt, kun je met een houten pollepel het water terugduwen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de pollepel op de pan leggen. Hoe het werkt: de bubbels klappen kapot tegen de pollepel. Een bubbel kan zo’n 100 graden worden. Als de bubbel in aanraking komt met iets wat minder heet is, dan condenseren de bubbels en worden ze weer vloeibaar. In onderstaande video laat Sidneyraz het zien!

@sidneyrazit has helped many times #inmy30s #cookingtips? original sound – sidneyraz

Laagje in de pan

Toch is het niet de bedoeling dat je de pollepel vooraf al op de pan legt. Als de pollepel namelijk net zo heet wordt als de bubbels, dan werkt deze handige truc niet. Je kunt deze truc dus het beste gebruiken als het dreigt over te koken. Om dit te voorkomen, kun je ook eerst de pan insmeren met olie, bakspray of een klontje boter. Hierdoor creëer je een laag op de pan waardoor de bubbels zich niet hechten aan de pan. Kind kan de was doen!

Lees ook: Yes! Deze voedseltrend helpt je ook nog met afvallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet, TikTok – Sidneyraz | Beeld: Unsplash, Michal Balog