Christel

Welke van deze wentelteefjes-recepten ga jij binnenkort maken?

Wentelteefjes: we zijn er dol op. ‘Vroeger’ werden wentelteefjes vooral gemaakt als het brood droog was. Oud brood ging er niet in en daarom werd het oude brood omgetoverd tot iets lekkers. Het klassieke wentelteefje maak je met ei, melk en kaneel en serveer met je wat bruine suiker. Tegenwoordig worden wentelteefjes niet alleen gemaakt om het oude brood lekkerder te maken, maar is het uitgegroeid tot een heuse traktatie. Daarom hebben we de 7 lekkerste wentelteefjes-recepten voor je op een rijtje gezet.

Wentelteefjes-recepten om je vingers bij af te likken.

1. Wentelteefjes van suikerbrood met Licor 43

wentelteefjes van suikerbrood

Een wentelteefje van suikerbrood met Licor 43 is een ware traktatie. Heerlijk voor de uitgebreide brunch of lekker als toetje na een diner!

2. Wentelteefjes-ovenschotel

Hoewel we de traditionele wentelteefjes heerlijk vinden, zijn we ook wel te porren voor een variant van het broodje. Deze wentelteefjes-ovenschotel is om je vingers af te likken. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!

3. Wentelteefjes van bananenbrood

Eens in de zoveel hebben we het genoegen om iets te proeven waardoor onze hele wereld even stilstaat. Toen we deze wentelteefjes van bananenbrood proefden, wilden we het liefst uitbarsten in een lofzang; want wat was-ie lekker.

4. Winterse wentelteefjes met Amaretto 

wentelteefje amaretto

Ben jij ook zo gek op wentelteefjes, maar heb je wel eens de behoefte om ze op een andere manier te maken? Dan hoef je niet meer verder te zoeken; deze winterse wentelteefjes met Amaretto zijn namelijk perfect voor een koude winterochtend of tijdens een gezellige middagbrunch. 

5. Wentelteefmuffins 

Hoewel wentelteefjes al overheerlijk zijn, zijn wentelteefmuffins helemaal een echte traktatie! Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!

6. Wentelteefrolletjes met aardbeien en roomkaas

wentelteefrolletjes aardbeien

We kennen de standaard wentelteefjes inmiddels wel en gingen we op onderzoek uit om dit gerecht nog lekkerder te maken. Nou, wij kunnen je vertellen; dat is gelukt met dit recept voor wentelteefrolletjes met aardbeien!

7. Wentelteefjes met cheesecake-vulling!

We zijn dol op brunchen, maar hebben daar doordeweeks helaas geen tijd voor. Daarom profiteren we optimaal van de vrije zondag door zo nu en dan uitgebreid te brunchen. Neem jij ook graag de tijd om met je familie en vrienden te brunchen? Dan moet je deze wentelteefjes met cheesecake vulling eens maken. Je gasten zullen er gegarandeerd van smullen!

Lees ook: Zo maak je je wentelteefjes net wat gezonder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Pexels, Pixabay, videostill