Door midden snijden

Snijd eerst de uiteinden van je ui af en snijd de ui daarna in de lengte doormidden. Op deze manier is het veel makkelijker om het buitenste laagje van de ui te vinden en vast te pakken. Bovendien breekt het dan ook nog eens minder snel af. Heb je een stukje beet? Dan trek je het er vaak in een vloeiende beweging van af. Ook heb je dan meerdere stukjes om makkelijk een beginnetje te maken. Ideaal!

Huilen voorkomen

Wanneer je de ui gepeld hebt, ga je natuurlijk over op snijden. Binnen no-time kunnen de tranen dan over je wangen biggelen want het prikt soms gigantisch in je ogen wanneer de sappen van de uien vrijkomen. Op het internet lees je veel trucjes over hoe je dit kunt voorkomen. Een manier die daadwerkelijk werkt is je ui van tevoren in de vriezer stoppen. Het hoeft niet heel lang, eventjes maar. Het stofje dat je ogen zo doet prikken, komt namelijk minder snel vrij wanneer de ui bevroren is.

Pagina 2/2

Lees ook: Recept: pittige knoflook gamba’s

Bron: Kookfans | Beeld: Unsplash