Freek

Als je aandacht besteedt aan deze dingen, wordt je diner nét even wat specialer

We zijn door de jaren heen onze eetmomenten meer en meer gaan waarderen. Dit komt omdat we steeds meer een ervaring maken van het eten. Waar deze ervaring vroeger veel buitenshuis werd gezocht, zien we dat men deze ervaring ook vaker binnenshuis zoekt. Om een diner ervaring te maximaliseren dient niet alleen het eten zelf goed geregeld te zijn, maar ook de overige factoren. Denk hierbij aan bijpassende drankjes, een mooie setting en bijvoorbeeld het tafelgerei! In deze blog geven we je enkele tips die je kunnen helpen bij het invullen van deze factoren.

De juiste drankjes

Je kunt de specifieke ingrediënten in jouw gerechten extra smaak meegeven door deze te serveren met de juiste drankjes. Als je van plan bent om een luxe diner op tafel te zetten, dan is het serveren van de juiste drankjes dus ook ontzettend belangrijk. Het serveren van de juiste drankjes is overigens niet alleen bij de gerechten belangrijk, maar ook rondom de gerechten kun je hier iets moois van maken. Denk bijvoorbeeld aan een cocktail bij binnenkomst en een heerlijke kop koffie uit je koffiezetapparaat na afloop. Let er hier wel bij op dat de welkomstcocktail niet teveel alcohol bevat. Deze kan behoorlijk binnenkomen als je gasten een lege maag hebben. Wat betreft de koffie na afloop kun je het echter ‘zo gek maken als je zelf wilt’. Voor inspiratie wat betreft een lekkere en luxe koffie kun je de website Kafea.nl eens bezoeken. Je vindt hier talloze informatie wat betreft luxe koffiebonen en machines!

De setting

De setting is niet per se van grote invloed op de smaak van het eten, maar heeft meer betrekking op de algehele diner ervaring. De juiste setting wordt gecreëerd door alles wat niet met het eten te maken heeft met elkaar te laten matchen. Denk hierbij aan mooi bestek, matchende borden, mooie sfeerverlichting en een mooi tafelkleed. Het is daarnaast erg belangrijk dat het juiste tafelgerei wordt gebruikt voor de specifieke gerechten. Alleen al het gebruik van verschillende soorten bestek per gang zal het diner al stukken luxer laten voelen.

Lees ook: Lifehack: zo geef je goedkope wijn snel en makkelijk een duur smaakje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels, Andrea Piacquadio