Naomi

Je wilt je couscous nooit meer anders eten!

Couscous is heerlijk, dat valt niet te ontkennen. In Noord-Afrikaanse landen is dit zo gangbaar als pasta in Italië en wij snappen wel waarom ze er zo dol op zijn. Wat wij echter niet snapten is hoe ze deze grof gemalen durumtarwe zo heerlijk luchtig krijgen. Gelukkig zijn we daar nu wél achter en wij zijn de minste niet, dus we delen de truc nu ook met jou!

Vanaf nu bereid je het altijd om deze manier.

Keskes

Eerst even een geschiedenislesje: couscous is het verbasterde woord ‘keskes’, wat stond voor een uit twee delen bestaande kookpot. Zo’n kookpot werd veel gebruikt door woestijnbewoners en hier werd de durumtarwe dan ook voor het eerst in gemaakt. In veel talen wordt het dan ook anders uitgesproken. In Tunesië en Libië spreken ze het bijvoorbeeld uit als kuseksi en in Egypte als kuskusi. 

Luchtige couscous

Volgens Midden-Oosterse keuken expert Claudia Roden, is het geheim dat je de gewelde korrel eerst even in de oven doet om ze vervolgens los te wrijven. Als je dat doet, zo zegt zij in Elle Eten, zul je perfecte luchtige couscous krijgen en zal iedereen zich verbazen over jouw kookkunsten. Tijd om dat eens te testen? Wij zijn in ieder geval om!

Lees ook: Deze licht pittige en slanke couscous à la Jamie Oliver vindt echt iedereen lekker!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: pxhere