Naomi

Zo makkelijk kan de perfecte kip zijn!

Wie houdt er nou niet van een goed stukje kip? Je kunt werkelijk alle kanten op met dit stukje vlees. Je kunt het grillen, bakken, roken, roerbakken en noem maar op. Kipfilet staat naast zijn vele toepassingen ook bekend om het feit dat het makkelijk verteerbaar en vetarm is. Door de neutrale smaak kun je het helemaal je eigen maken en wij hebben nu een manier gevonden om je kip nóg lekkerder te maken. 

Geen droge stukjes kipfilet meer!

Mals en sappig

Het is natuurlijk altijd heel jammer als je kipfilet wat droog wordt, als je het in de pan bakt. Gelukkig bestaat er een makkelijke manier om je kip lekker mals en sappig te houden. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Maar toch is het zo! Het enige wat je moet doen is je kip voorafgaand aan het bakken even door een bakje bloem te rollen. Door dit laagje behoudt de kip zijn malse en sappige structuur en zul jij nooit meer moeten kauwen om het stukje kip weg te krijgen. Perfect!

Zin in kip? Maak dit recept: Heb je wel eens Mongoolse kip gegeten? Straks wil je nooit meer anders!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill tasty