Desy

Deze couscous is verser dan vers en hartstikke gezond!

Deze heerlijke couscous is eigenlijk bijna een salade te noemen; zo licht is-ie. Combineer hem met een lekker gegrild stukje vlees of vis of eet hem als je behoefte hebt aan een lichte maaltijd. Ook hartstikke lekker om de volgende dag als lunch te eten. Dek hem dan wel even goed af!

Dit heb je nodig (voor 8 porties): 

  • 250 gram couscous
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zeezout en peper
  • 1 rode ui, gepeld
  • 1 komkommer
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 chilipeper
  • bosje verse munt, alleen de blaadjes
  • 1/2 bosje koriander, alleen de blaadjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • schil en sap van een halve citroen

Zo maak je het:

  • Doe de couscous, komijn, paprika en een flinke snuf zout in een grote kom. Roer alles goed door elkaar en giet er dan net genoeg kokend water overheen. Dek de kom af en laat tien minuten staan.
  • Snijd ondertussen de ui, komkommer en chilipeper in stukjes. Voor een pittig gerecht laat je de pitjes in de peper zitten, voor een minder pittig gerecht verwijder je de zaadlijsten.
  • Snijd de munt, koriander en de peterselie fijn.
  • Haal de couscous los met een vork en roer dan de tomatenpuree erdoorheen. Voeg alle groenten, de chili en de kruiden toe en mix goed door elkaar. Dit mag met je handen!
  • Voeg dan ook de olie, de citroenschil en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker met een gegrild stukje vlees of vis, maar ook heerlijk als maaltijd op zich!

Dit vind je misschien ook leuk: Pompoentaart van Jamie Oliver!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill