Yentl Feenstra

Dit hadden we eerder willen weten

Heerlijk, paprika! Maar wat een gedoe om die vervelende zaadjes uit de lekkere groente te halen. Zit jij ook altijd te worstelen met het snijden ervan? Dan moet je deze handige truc echt een keertje uitproberen. Het is supermakkelijk!

Paprika lifehack

We horen je denken: ‘zonder te snijden’!? Jawel! Tomas Breeman, het gezicht achter het Instagram-account @handigetips, laat ons zien dat er helemaal geen mes aan te pas hoeft te komen bij het verwijderen van de zaden van een paprika. Voortaan gaat dit veel makkelijker. Je kunt het namelijk gewoon met je handen doen! Benieuwd hoe het werkt?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomas Breemen (@handigetips__)

Zo ga je te werk:

  • Druk de bovenkant, het groene gedeelte van de paprika, flink in zodat deze loskomt.
  • Trek de hele steel met zaadjes vervolgens door het gat heen. Hierdoor zijn alle pitjes er in één keer uit.
  • Daarna kun je, met een beetje handigheid en kracht, de paprika opentrekken en eventuele zaadlijsten er met je vingers nog aftrekken. Wow!

Toch liever snijden?

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar als je toch liever met een mes in de weer gaat, doe dat dan wel op de meest makkelijk manier. Leg de paprika op de zijkant neer en snijd de bovenkant (het ‘dekseltje’) eraf. Snijd ook een klein stukje van de onderkant eraf. Zet de paprika vervolgens rechtop neer en snijd de paprika van boven naar beneden in. Ga met je mes langs de wanden van de paprika om alle zaadlijsten eruit te snijden. Haal daarna ook het steeltje uit de bovenkant van de paprika; zo kun je die ook nog gebruiken! Deze uitleg te ingewikkeld?

You’re welcome!

Lees ook: Lifehack: zo pel je een mandarijn zonder vieze vingers

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron:  Instagram @handigetips, Archief, Youtube Allerhande | Beeld: Adobe Stock