Yentl Feenstra

Een musthave voor een avondje borrelen

Bij lekker eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Heb jij wel zin in een avondje cocktails maken, maar wil je geen fortuin uitgeven aan de hiervoor bestemde glazen? Dan zit je bij IKEA goed, want die verkopen momenteel leuke exemplaren voor ‘n prikkie. Cocktails incoming!

 

IKEA cocktailglazen

IKEA heeft wel vaker virale dingen in hun assortiment. Zo zagen we al eens eerder de glazen kaarsenhouders, de donutlamp, een glazenset, en ga zo maar door. Enne, dit keer zijn het de prachtige cocktailglazen die TikTok overnemen. Maar heel eerlijk: ze zijn echt te gek.

 

@ninaduijst Laat die cocktailparty maar beginnen! ? #cocktail #cocktailparty #ikea ? The Thrill – Wiz Khalifa & Empire Of The Sun

Een koopje

Naast dat het een stel prachtige glazen is, is het ook nog eens superhandig voor heerlijke cocktails. Nóg leuker: de glazen kosten slechts €1,49 per stuk! Een koopje dus. Daarnaast is het ook handig om te weten dat je deze glazen niet telkens met de hand hoeft te wassen, want de cocktailglazen kunnen gewoon in de vaatwasser. Hoe handig!

Snowglobe cocktail

Om alvast een beetje in de stemming te komen met dit koude weer, geven we je ook nog eens een simpel cocktailrecept zodat jij kan genieten van je nieuwe glazen. Enne, deze cocktail is – net als deze cocktailglazen – een echte TikTok-favoriet. Maak dus snel kennis met de snowglobe cocktail, zoals hieronder weergegeven.

Wow! Wedden dat-ie nog mooier wordt in een cocktailglas van IKEA?

Allereerst moet je de glazen vullen met een klein laagje water. Stop hier een takje rozemarijn in en vries dit vervolgens in. Zo blijft de rozemarijn staan als een soort boompje! Om er zeker van te zijn dat hij niet omvalt, kun je de rozemarijn tijdens het vriezen vastzetten met een touwtje. Nadat het water goed bevroren is, kun je het glas vullen met een drank naar jouw keuze. Het liefst wel een kleurloos, bruisend drankje, zodat het echt op een snowglobe lijkt. Denk bijvoorbeeld aan een gin-tonic of een cocktail met vodka. Hoe schattig!

Lees ook: Wakker worden als het buiten donker is: met deze tips lukt het

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Girl Scene, Archief, Instagram | Beeld: Pexels