Deze handige lifehack bespaart je veel tijd in de keuken!

We komen regelmatig handige lifehacks tegen waarvan we denken: waarom zijn we hier niet eerder op gekomen? Zo ook deze lifehack, waarbij iemand twee vorken in een tomaat steekt. Wat hier dan nu zo bijzonder aan is? Nou, om te beginnen bespaart het je een hoop tijd in de keuken! Benieuwd wat je met deze handige tip kan? Lees dan snel verder!

Door twee vorken in een tomaat te steken kan je deze gemakkelijke truc toepassen.

Twee vorken in tomaat

In een video van 5-Minute Crafts kwamen we deze handige lifehack tegen waarbij iemand twee vorken in een tomaat steekt. Zorg ervoor dat als je deze truc toepast je de twee vorken in de lengte van de tomaat steekt en dat beide vorken met een tand elkaar overlappen. Leg vervolgens de tomaat op een snijplank en snijd met een mes tussen de tanden van de vork door. Op deze manier kun je binnen een paar seconden een tomaat in gelijke plakken snijden! Simpel, toch?

In de onderstaande video is vanaf 2:26 de lifehack te zien:

Tomaatsoorten

Wist je dat elke soort tomaat ook geschikt is voor een bepaald soort gerecht? Dankzij dit overzicht weet je voortaan precies welke tomatensoorten je bij welke gerechten kunt gebruiken!

Doorsnee tomaten: deze tomaten kennen we allemaal, want deze soort is veelal het goedkoopst. Waar deze tomaten het beste in smaken? In soepen en stoofpotten. Daarbij moet wel gezegd worden dat deze tomaten een echte allrounder zijn, want je kunt ze bijvoorbeeld ook in een salade gebruiken.

Romatomaten: deze tomaten zijn geroemd in Italië vanwege hun stevige structuur en volle smaak. Deze tomaten zijn te herkennen aan de langwerpige vorm en doen het goed in een dikke, smaakvolle saus. Erg geschikt dus voor lekkere pastasauzen of rijstsalades!

Trostomaten: deze tomaten zijn roder van kleur en smaken vaak wat zoeter. Deze tomaten lenen zich perfect voor een frisse salade. Daarnaast zijn ze ook erg lekker op een belegd broodje!

Vleestomaten: deze tomaten zijn een stuk groter dan de doorsnee tomaat. Zoals de naam al verklapt zijn deze tomaten ook een stuk ‘vleziger’ dan zijn andere soortgenoten. Door deze structuur zijn vleestomaten geschikt voor warme bereidingen als soepen, sauzen en bijvoorbeeld in een lekkere risotto.

Cherrytomaten: deze kleine tomaatjes zijn vaak de favoriet bij velen. Ze zijn lekker als tussendoortje en hebben een lekker zoete smaak. Overigens passen deze tomaatjes ook goed bij kaas. Dus verwerk ze eens op een kazige pizza of in een risotto. Extra tip: maak je een salade met doorsnee tomaten? Voeg dan een aantal cherrytomaten toe voor een zoete twist!

Ook lekker: Zo maak je een smakelijke omelet in een chipszak

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: YouTube, 5 Minute Crafts | Beeld: videostill