Redactie Kookfans

Van soepen tot sauzen: deze ‘coole’ lifehack móet je kennen.

Heerlijk toch, zo’n flinke pan soep? Of een heerlijke stoofpot met een lekker sausje? De Kookfans-redactie is er in elk geval groot fan van. Maar waar we geen fan van zijn? Die eeuwige vetlaag bovenop onze creaties. Gelukkig is er een ontzettend makkelijke lifehack om daar binnen no-time vanaf te zijn.

Lifehack voor soepen en sauzen

Natuurlijk is het best lekker om wat vettigheid in je maaltijd te hebben. Boter kan ontzettend veel smaak toevoegen en olie is nu eenmaal ontzettend praktisch om aankoeken te voorkomen. Wel zo tasty! Maar als we dan uiteindelijk het gas uitdraaien en er drijven allemaal van die druppeltjes olie bovenop die o-zo-gezonde groentesoep? Tja…dat zien we toch liever anders. Deze lifehack is dan ook ideaal om dit binnen no-time op te lossen!

IJsklontje in de soep

Het enige wat je nodig hebt is namelijk een ijsklontje. Ja, het is echt zo simpel. Door met een ijsklontje heel licht over de bovenkant van de soep te vegen, stolt namelijk het vet aan het klontje vast. Zo kun je met een paar halen van een ijsklontje heel simpel dat drijvende vetlaagje oplossen. En dat merk je direct!

Even opletten

Natuurlijk geldt dat je moet opletten dat je niet eindeloos ijsklontjes door je soep of saus laat smelten. Dit zorgt er namelijk voor dat je gerecht onbedoeld waterig wordt. Ook is het verstandig om de boel een béétje af te laten koelen voor je met een ijsklontje aan de slag gaat. Zo voorkom je verbrande vingertoppen. Een ander idee is om het ijsklontje in een keukentang vast te houden. Zo haal je het meest uit deze (letterlijk) coole lifehack!

Lees ook: Te veel zout aan je soep toegevoegd? Dit kun je doen

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Chicks Love Food | Beeld: Pixabay