Redactie Kookfans

Warm jij je eten regelmatig op in de magnetron?

Het is je vast wel eens gebeurd: heb je uitgebreid gekookt en warm je de kliekjes de volgende dag op…is het opeens niet meer zo lekker als je je herinnert. Hoe kan dat toch? Misschien maak je een van deze veelvoorkomende fouten bij het opwarmen in de magnetron!

1. Niet opletten

Dikke kans dat je je koude prakje in de magnetron zet, een paar minuten intoetst en ondertussen iets anders gaat doen. Dat is het gemak van een magnetron, toch? Ja én nee. Het is inderdaad heel verleidelijk om gewoon de magnetron op 5 minuten en je verstand op 0 te zetten. Maar geloof ons: erbij blijven en je eten in de gaten houden maakt veel verschil. Sommige gerechten kunnen gaan aanbranden of spetteren en dat is niet bevorderlijk voor je maaltijd. Om over de staat van je magnetron maar niet te spreken! Extra tip: probeer eens je maaltijd halverwege de looptijd uit de magnetron te halen en eens goed door te roeren. Zo wordt de boel gelijkmatiger opgewarmd.

2. Alles in één keer in de magnetron

Nog een fout die we vaak maken is om ons bordje met aardappelen, groente en vlees vast klaar te zetten in de koelkast. Zodra de tijd dan rijp is, kunnen we die makkelijk in één keer in de magnetron knallen. Top, toch? Maar ook hier geldt: alleen omdat het zo kán, betekent dat niet dat het de beste optie is. Bewaar verschillende delen van je maaltijd liever apart van elkaar en warm ze apart op. Als je tip 1 dan ook direct toepast, weet je zeker dat elk deel van de maaltijd straks perfect is opgewarmd.

3. De magnetron gebruiken

Ja, je leest het goed. Soms is de fout die we maken simpelweg het kiezen voor de magnetron. Niet al het eten komt er even lekker uit. Garnalen worden al snel rubberig, en eten in een krokant jasje komt er waarschijnlijk slap uit. Geen succes dus. Bovendien waarschuwt de website Mashed dat sommige etenswaren echt slecht voor de gezondheid kunnen zijn. Neem bijvoorbeeld kunstmatige vleeswaren zoals hotdogs of knakworstjes – chemisch bewerkt om zo lang mogelijk goed te blijven en er zo appetijtelijk mogelijk uit te zien. Uit onderzoek bleek dat deze in de magnetron zogenaamde ‘cholesteroloxidatie-producten’ kunnen produceren. Dat woord hoef je niet te onthouden, maar wel goed om te weten: deze stofjes zijn niet goed voor hart- en bloedvaten. Als je zo’n lekkere foute snack wilt eten, kies dan niet voor de magnetron!

Lees ook: Huh? We maken popcorn in de magnetron helemaal verkeerd

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

 Bron: Culy, Mashed | Beeld: Pexels, cottonbro