Met dit trucje bereid je bacon veel sneller dan in de pan

Bacon even in een pannetje bereiden klinkt niet als heel erg veel moeite. Hoewel je niet veel meer nodig hebt dan de bacon en een pan, wordt deze toch vaak vettig en vies. Deze lifehack bespaart je die moeite. Bak je bacon namelijk niet meer in de pan, maar in de magnetron!

Bacon in de magnetron

Ja, je kunt je bacon ook makkelijk in de magnetron klaarmaken. Binnen no-time heb jij heerlijk knapperige, zoute bacon voor bij je ontbijt, brunch of maaltijd. Het enige wat je nodig hebt zijn twee borden die in de magnetron kunnen en velletjes keukenpapier.

Zo ga je te werk

Pak een bord en leg hier één velletje keukenpapier op. Verdeel vervolgens de baconstrips over het bord. Hierover plaats je nog een velletje papier. Tot slot leg je het tweede bord omgekeerd hier bovenop. Zet je magnetron op 3 à 4 minuten en voilàcrispy bacon it is! De bacon moet een goudbruine kleur hebben. Als dit nog niet het geval is, laat dan nog eens 30 seconden koken. Haal vervolgens de baconstrips van het bord en leg ze op een nieuw vel keukenpapier om het overmatige vet op te vangen.

Pas op

Hoewel deze methode heel makkelijk is, kan je bacon wel sneller aanbranden in de magnetron. Houd de bacon daarom goed in de gaten als deze in de magnetron zit. Wanneer de magnetron klaar is, is het verstandig om de bacon eerst nog even – op een velletje keukenpapier – te laten afkoelen. Terwijl dit gebeurt, wordt de bacon vaak nog wat donkerder van kleur én wat knapperiger. Goed in de gaten houden dus, maar dan heb je wel heel lekkere bacon!

Lees ook: Recept: spruitjes met appel en bacon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Unsplash