En dit is hoe jij ze zelf makkelijk kan maken

Het ziet ernaar uit dat de clubs en discotheken nog wel een tijdje dicht blijven. Shotjes uitproberen aan de bar gaat ‘m dus niet worden. Niet getreurd. Je kunt deze bijzondere shotjes ook makkelijk thuis maken. Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers op hangen. Toch? 

Bananasplit

Populair als dessert, maar ook heerlijk als shotje. Gooi een banaan, sinaasappelstukjes en donkere rum in een blender en meng dit samen. Maak je shotje af met wat slagroom, een kers en een beetje chocoladesaus.

Mona-toetje

Nog een toetje dat je prima als shotje kunt drinken: een Mona-toetje. Deze maak je met aardbeien- en yoghurtlikeur. Vul het glas voor een derde met de aardbeienlikeur en voeg daarna de yoghurtlikeur toe. Maak het af met een klein beetje limoensap. Mogen we dit shotje ook gewoon als dessert?

Appeltaartje

Deze klassieker heb je vast al eens gedronken tijdens een avondje stappen. Met wat Apfelkorn en butterscotch likeur maak je makkelijk zelf een appeltaartje – de alcoholische variant dan. Vul het shotglas voor de helft met Apfelkorn en vul dit aan met de butterscotch. Wat slagroom en een vleugje kaneel om het af te maken en proosten maar!

Watermeloenshotjes

Niets zo lekker als een fruitig drankje. Deze watermeloenshotjes zijn de perfecte keuze voor een zwoele (na)zomeravond. Vul een shaker met twee delen watermeloenlikeur, twee delen tequila en het sap van één limoen. Gooi er wat ijs bij en shaken maar. Garneer je shotglaasjes met kleine stukjes watermeloen.

Blue Kamikaze

Heb je ooit zo’n mooi helderblauw shotje gezien? Wij niet in ieder geval. Doe een deel vodka, een deel blauwe-Curaçaolikeur en eventueel wat limoensap in een shaker en schudden maar! Voor de rand kun je frosting en wat gekleurde sprinkles gebruiken. Hoe leuk ziet dat er uit?

Lees ook: Door deze stappen te volgen maak je de allerlekkerste Irish coffee!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels