Maayke

Zonde om al die lege eierdozen direct weg te gooien

Onder het mom van: minder weggooien en meer recyclen, is dit een zeker een goed idee. Nadat je alle eieren hebt gebruikt, is het gebruikelijk om de lege, kartonnen eierdoos direct weg te gooien in de prullenbak. Wacht hier de eerst volgende keer nog even mee, want je kunt hier nog een paar handige dingen mee doen in de keuken. 

Welke van deze handige tips ga jij eens toepassen in de keuken?

Zaadjes ontkiemen

Of je nog de populaire moestuinplantjes van de Albert Heijn in huis hebt of je bent van plan om dit voorjaar nog je eigen moestuintje te kweken, een lege eierdoos kan hierbij erg goed van pas komen. In elke holte in het eierdoosje is namelijk ontzettend geschikt om zaden te ontkiemen. Worden de plantjes wat groter? Dan kun je ze hierna gemakkelijk overpotten in een grote plantenpot.

Cupcakes vervoeren

lege eierdozen

Vogelbakje

lege eierdozen

Nu het lenteseizoen in volle gang is, zien we ook steeds vaker verschillende vogelsoorten in de tuin tevoorschijn komen. Wil je op een milieuvriendelijke manier de vogels voeren? Maak dan van de lege eierdozen deze handige vogelbakjes. Zo help je het milieu om geen plastic vogelnetjes aan te schaffen en voorkom je dat de vogels vast komen te zitten in deze onhandige netten.

Lees ook: Dit is waarom je niet zomaar het kookwater van je pasta weg moet gooien

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Wooninspiraties | Beeld: videostill