Maayke

De truc

Kom je thuis van de supermarkt met een volledige krop sla? Dan is waarschijnlijk jouw vaste wijze om deze krop te snijden door eerst de stam aan de onderzijde te snijden. Daarmee snijd je ook een groot gedeelte van de sla zelf mee en verspil je dus eigenlijk meer voedsel dan nodig is. Zonde! Want er is nu een handige truc waarbij je de krop binnen een paar seconden kan snijden zónder dan je overbodig veel sla verwijdert. Het enige dat je moet doen is een houten snijplank op het aanrecht klaar zetten, eenmaal hard de krop sla -met de stam naar beneden wijzend- op de plank slaan. De stam is nu verder in de sla gedrukt en losgekomen van de bladen. Trek aan de onderzijde de stam uit de sla en snijd de sla vervolgens in repen. Zo simpel kan het dus zijn!

Pagina 2/2

Lees ook: Kook jij je bloemkool altijd? Dit is waarom je dat vooral niet moet doen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: VoedZo, Libelle | Beeld: videostill