Sabine

Je hoeft niet te kiezen tussen je dieet en lekker eten

Afvallen en lekker eten, waarom lijken de twee zo slecht samen te gaan? Tijdens het kerstdiner of nieuwjaarsetentje wil je gewoon meedoen met het gourmetten, maar ook letten op de koolhydraaten. Dus… wat staat je te doen? Wat nu als wij je vertellen dat je niet hoeft te kiezen? Je kunt namelijk prima koolhydraatarm gourmetten!

Een aantal tips om koolhydraatarm te gourmetten!

  • Neem een appeltje voor de dorst. Oké, als je juist op de koolhydraten wilt letten, is een appel geen goed idee, maar het is zeker een goed plan om van te voren een verantwoorde snack te nemen. Het duurt vaak wel even voor de gourmetplaat is opgewarmd en voordat je eindelijk iets kunt eten. Voorkom dat je je tegoed gaat doen aan stokbrood en eet van te voren bijvoorbeeld een salade.
  • Maak koolhydraatarme sauzen. Wanneer je gaat gourmetten, wordt het vlees vaak rijkelijk in een smeuïge saus gedipt. Voorkom dat jij 500 calorieën aan sausjes naar binnen werkt en maak zelf bijvoorbeeld een knoflooksaus of tzatziki van magere kwark/yoghurt. Ook goed om te weten: rode sauzen bevatten meer koolhydraten dan witte sauzen.
  • Neem groenten mee. Het gourmetten met vrienden kan maar zo bij een ander thuis plaatsvinden. Ga je bij anderen aan het kokkerellen? Neem dan zelf wat groentes en andere magere lekkernijen mee. Denk bijvoorbeeld aan een salade, groenten en zelfgemaakt koolhydraatarme sauzen.
  • Neem een visje. Als je gaat gourmetten, wordt er toch wel vaak vlees op de plaat gelegd, maar waarom zou je hier niet wat vis tussen leggen? Een beetje zalm, wat gamba’s. Het is net zo lekker als vlees, maar wel met minder koolhydraten.
  • Mager vlees. Misschien is dit een inkoppertje, maar vergeet niet om ook mager vlees op de plaat te leggen. Denk bijvoorbeeld aan wat kipfilet of biefstuk. Dit smaakt superlekker met een beetje magere saus en hierdoor kun je toch gezellig mee gourmetten.
  • Maak een omelet. Wanneer je je vlees op de gourmetplaat legt gaart alles veel sneller, maar vergeet niet dat je ook pannetjes hebt. Hierin zou je makkelijk een omelet kunnen maken. Klop voordat je gaat gourmetten even een paar eieren en zorg dat er gesneden groentes klaarliggen. Op deze manier flans je zo een heerlijke omelet in elkaar.

Mocht koolhydraatarm gourmetten toch niet lukken, geniet dan! Kerst komt immers maar één keer per jaar;)

Lees ook: Zo maak je een heerlijke, koolhydraatarme broccoli ovenschotel met maar drie ingrediënten!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Super Shape | Beeld: Videostill YouTube