Hier dient het kleine gaatje in de steel van de koekenpan voor

Maayke

Dit kleine gaatje heeft een superhandige functie!

Dit is weer typisch een gevalletje: ‘waarom wisten we dit niet eerder?!’. Pannen gebruiken we dagelijks om ons eten mee te bereiden. Met name de koekenpan wordt regelmatig uit de keukenkast getoverd. Maar is het je ooit opgevallen dat er een klein gaatje in de steel van de koekenpan zit? Ja, die heeft dus wel degelijk een functie.

Het kleine gaatje heeft een hele andere, superhandige functie.

Gaatje in de koekenpan

Na het ontdekken van deze lifehack gaat het je leven in de keuken veranderen. Want het kleine gaatje in de koekenpan is namelijk speciaal ontworpen om je pollepel in te steken! Op deze manier hoef je je pollepel niet onnodig op het aanrecht neer te leggen, waardoor binnen mum van tijd je hele keuken onder de etensresten zit. Een pollepel kan enigszins schuin in het gaatje gestoken worden, waardoor de het lepelgedeelte boven de koekenpan uitkomt. Lekken hier nog vloeistoffen vanaf? Dan drupt dit rechtstreeks weer in de pan! Handig, toch?

Vervangende deksel

En zit je midden in de bereidingen van een nieuw kookrecept en zie je plots dat je geen bijpassende deksel bij de hand hebt voor de pan? Pak dan gewoon de bakplaat uit de oven! De deksel van de pan kan gemakkelijk vervangen worden door deze bakplaat. Voor sommigen lijkt dit misschien een vergezochte truc, maar niets is minder waar. In vele grote restaurants gebruiken chefkoks deze truc ook als vervangende deksel op de pan. En ja, dit werkt net zo goed als het gebruik van de deksel zelf.

Lees ook: Vieze oven? 7 manieren waarop je hem in een handomdraai schoon kan maken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash