8 tips om je keuken schoon te houden tijdens en na het koken

Tjitske

5. Ruim tussendoor op

Ruim iedere keer als een gang klaar is de keuken op. Doe de afwas of zet alles in de vaatwasser en gooi alle afval weg. Veeg het aanrecht aan zodat je weer met een schone lei kunt beginnen aan het volgende gerecht.

6. Gelijk opvegen

Als je iets hebt geknoeid, veeg het dan ook gelijk op. Als je wacht droogt het op, waardoor het lastiger wordt om weg te schrobben. Houd dus altijd een doekje bij de hand om drupjes en viezigheid op te vegen.

7. Zet pannen in de week

Klaar met een pan? Zet ‘m gelijk in de week! Als de pan is afgekoeld kun je hem meteen schoonmaken of in de vaatwasser zetten. Het is zo’n kleine moeite, maar het scheelt uiteindelijk enorm.

8. Zet een afvalemmertje klaar

Een opengeknipt melkpak, een klein afvalemmertje: zet iets klaar waar je meteen schillen en voedselrestjes in kunt deponeren tijdens het koken. Zo kun je de rommel in één keer weggooien en blijven er geen resten achter op je snijplanken.

Pagina 2/2

Lees ook: Aanrecht te klein? Met deze tip creëer je meer ruimte in je kleine keuken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: CookingLight | Beeld: Unsplash