06 december 2017

Met deze truc worden je aardappelschijfjes krokanter dan ooit

Hmm, wij smullen van een lekker bordje met gebakken aardappeltjes. Maar, dan moeten ze wel bruin en knapperig zijn! Met die bleke, halfgare aardappeltjes doe je ons geen plezier. Jammer genoeg is het altijd heel erg moeilijk om die kant-en-klare variant echt goed krokant te krijgen. Met deze truc is dat verleden tijd! 

Wij hebben dé truc om je kant-en-klare aardappelschijfjes net zo knapperige als de real deal te krijgen!

Dit heb je nodig: 

  • 1 zak met kant-en-klare aardappelschijfjes– of partjes
  • paprikapoeder
  • snufje zout
  • snufje peper
  • de magnetron

Zo doe je het:

  • Prik met een vork of een ander scherp voorwerp een aantal gaatjes in de verpakking van de aardappeltjes. Zet de magnetron op vol vermogen en laat de aardappeltjes daarin drie minuten voorgaren.
  • Verhit een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Smelt een combinatie van 50 procent olie en 50 procent boter in de hete pan en voeg dan de aardappeltjes toe.
  • Bestrooi de aardappeltjes met een beetje peper, zout en paprikapoeder en bak ze in de hete pan goudbruin en gaar. Zo krijg je iedere keer weer de perfecte aardappeltjes!

Lees ook: Deze Spaanse aardappelschijfjes mogen niet ontbreken op de eettafel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: archief | Beeld: videostill