Maayke

Dit ga je zeker merken in je portemonnee

Het liefst lopen we vaak met een grote boog om al het kant-en-klare voedsel in de supermarkten, omdat het zelf klaarmaken van gerechten gewoonweg veel lekkerder én vaak gezonder is. Toch zijn er een paar producten die je in de supermarkt beter kant-en-klaar kunt kopen dan zelf bereiden. 

Dit bespaart een hoop tijd én geld.

Jam

Jam is niet moeilijk om zelf te maken. Helemaal als je veel fruit over hebt of een achtertuin vol met bijvoorbeeld heerlijke aardbeiden of bessen hebt staan. Toch heb je voor de bereiding van jam vaak behoorlijk wat fruit nodig om een volledige pot te kunnen vullen. Een kant-en-klare pot jam uit de supermarkt is daarom vaak wel een stuk goedkoper en bespaart je wat tijd in de keuken.

Guacamole

Ook wij moeten eerlijk toegeven dat eigengemaakte guacamole toch wel het allerlekkerst is. Maar zit je deze maand een beetje krap in het geld? Dan kun je dit beter niet zelf maken, aangezien avocado’s niet bepaald goedkoop zijn in de supermarkten. En ja, met alleen avocado’s ben je er nog niet; om écht lekkere guacamole te maken heb je nog heel wat andere ingrediënten nodig. Misschien iets minder lekker, maar een kant-en-klare guacamole scheelt wel behoorlijk wat in de portemonnee.

Taart

Ben jij een echte bak-fanaat? Dan is het voor jou waarschijnlijk geen probleem om enige tijd in de keuken te staan en te investeren in meerdere bakingrediënten. Wil je echter op een verjaardag een snelle taart op tafel toveren? Dan kun je ‘m toch echt beter in de supermarkt of bij de bakker kopen. Niet elk soort taart is goedkoper in de winkel dan zelf maken, maar voor een goed gevulde taart met bijvoorbeeld noten of chocolade moet je toch al gauw diep in de buidel tasten. Kijk daarom eerst eens in de winkel of er een passende kant-en-klare taart in het koelschap ligt die aan al je wensen voldoet.

Passata di pomodoro

Mocht je vaak Italiaanse gerechten bereiden, dan ben je vast bekend met passata di pomodoro, ook wel te herkennen als gezeefde, kale tomatensaus. In Italië staan de mensen uren in de keuken voor deze zelfgemaakte passata di pomodoro, wat je natuurlijk zeker terug proeft in de heerlijk Italiaanse gerechten. Hier in Nederland is het echter toch misschien goedkoper en tijdbesparend om een kant-en-klaar blikje passata di pomodoro in de supermarkt te kopen.

Lees ook: Zit er eigenlijk verschil in pizzasaus en pastasaus? Dit is het antwoord

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: pxhere