Naomi

Jamie Oliver verklapt het geheim achter de perfecte salade

Wij zijn dol op salades. Je kunt er eindeloos mee variëren en Jamie Oliver is dat voor de volle honderd procent met ons eens. In een video op zijn YouTube-kanaal legt de kok uit hoe hij ervoor zorgt dat salades nooit gaan vervelen. Wie wil nou niet elke dag genieten van een heerlijke knapperige salade vol met goede producten. Wij wel!

Zo verras je iedereen (ook jezelf) elke keer weer.

Droge sla

De eerste regel die Jamie aanhaalt is dat je sla eigenlijk altijd moet centrifugeren. Dit doe je, zodat je dressing niet verwaterd en het vele malen beter hecht aan de sla. Mocht je nou geen slacentrifuge hebben, dan kun je de sla ook in een schone theedoek leggen en de punten bij elkaar vouwen. Zwaai nu -zoals Jamie Oliver zegt- rond als een gek en je bereikt hiermee hetzelfde. Je sla zal geen overbodig vocht meer bevatten.

Soort sla

Jamie adviseert ook om geen voorverpakte sla te kopen. Het is inderdaad makkelijk als het al in zo’n zakje zit, maar het is ook een stuk duurder. Om je portemonnee een beetje te ontzien kun je veel beter een krop kopen. Die blijven langer goed en zijn ook veel verser.

Dressing

Een goede dressing bevat volgens de topkok altijd drie delen olie en een deel zuur. Voor het zure deel kun je bijvoorbeeld gebruik maken van citroen- of limoensap, maar ook alle soorten azijn zijn geschikt. Voeg als variatie bijvoorbeeld een een schep yoghurt, mosterd of wat kruiden toe. Zo kun je eindeloos blijven variëren en zal je salade nooit saai worden.

Lees ook: Dit is het geheim van Jamie Oliver voor perfect gefrituurde, malse kip

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: videostill Jamie Oliver