Roos

Waarom ontdekken we dit nu pas?

Je zou denken dat je niet heel veel verkeerd kan doen bij het koken van broccoli. Je kookt het water, snijdt de broccoli in roosjes en legt ze vervolgens in de pan met water tot ze gaar zijn. Toch ontdekten we een trucje waarmee je het koken van broccoli nóg makkelijker maakt. 

Broccoli snijden

Er is in principe niks mis met de manier van koken die we hierboven beschrijven, maar toch kan het nóg een stukje makkelijker. Het snijden van de broccoli blijkt namelijk een stap te zijn die je gemakkelijk over kan slaan. Hiermee bespaar je niet alleen tijd, je voorkomt ook een hoop rotzooi op je aanrecht én een vieze snijplank. TikTokker @sarahdawnsmithsds laat in een video zien dat zij haar broccoli met stengel in de pan kookt. De stengel steekt tijdens het kookproces boven het water uit.

Zie je het even niet voor je? In onderstaande video laten we het je zien.

@sarahdawnsmithsds Cooking hack! #cookingbroccoli #kitchenhacksthatwork #smartmomcheck ? Cooking Show – Waderman

Meteen op je bord

In de video zien we dat Sarah de broccoli in z’n geheel kookt om tijd te besparen. Je kan namelijk, zodra de broccoli gekookt is, de groente bij de stengel vasthouden. Vervolgens houd je de broccoli boven een bord vast en snij je de broccoliroosjes eraf. Zo vallen de broccoliroosjes meteen op je bord en sla je de eerste stap van de bereiding (het snijwerk op een snijplank) over. Geloof ons: wanneer je in tijdnood zit maar wel een gezonde maaltijd wil bereiden, kan dit trucje zeker van pas komen!

Bron: TikTok @sarahdawnsmithsds | Beeld: Unsplash