Jasmijn

Zo gaat er niets verloren!

We kunnen ongelofelijk genieten van een stukje gorgonzola op z’n tijd. De kans is alleen groot dat er nog een beetje in je koelkast achterblijft, wat je uiteindelijk moet weggooien. Met deze handige tip is dat verleden tijd!

Opkloppen is dé tip

Waarschijnlijk denk je bij een stuk blauwe kaas niet meteen aan opkloppen, maar dat is wel degelijk de gouden tip. We gebruiken die techniek meestal alleen voor eiwitten en slagroom, maar hij is ook prima toe te passen op zachte kaassoorten. Het trucje is ontdekt op de redactie van Culy en wij waren ook meteen helemaal fan. Hiermee zorg je er op een simpele manier voor dat er geen voedsel wordt verspild én dat je nog langer van je blauwe kaas kunt genieten!

Eindeloze mogelijkheden

Wat kun je allemaal doen met opgeklopte blauwe kaas? Je behoudt altijd de rijke en herkenbare smaak van de kaas, dus hij kan nog steeds met dezelfde maaltijden worden gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan een lekker pastagerecht of een tosti. Je kunt er ook onder andere een (dip)saus van maken voor op de borrelplank, de kaas als broodbeleg/boter gebruiken of hem toevoegen aan een burger of plaattaart. Zo zie je maar weer: opties zat, het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn. Misschien ontdek je op deze manier zelfs wel een nieuwe manier om blauwe kaas te combineren!

Lees ook: Griezelig lekker: gevulde paprika’s in Halloweenthema

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash, Towfiqu Barbhuiya