Het enige wat je nodig hebt is… je vinger

De perfecte rijst koken is niet altijd zo simpel als het lijkt. De ene keer is het te droog, de andere keer weer te nat. Met deze lifehack zijn die problemen verleden tijd en maak je altijd de perfecte rijst klaar. En het beste nieuws? Je hoeft er geen dure snufjes voor aan te schaffen. Je hebt alleen je vinger nodig. 

Hoe werkt het?

Deze methode, die beter bekendstaat als de ‘first knuckle method’, is super simpel en wordt al generaties lang gebruikt. Vul een kookpan met de hoeveelheid rijst die je wil maken. Optioneel kun je de rijst eerst spoelen en laten uitlekken. Zorg ervoor dat de rijst evenredig is verdeeld over de bodem van de pan. Nu komt de truc: plaats je vinger bovenop de rijst. Giet nu koud water bij de pan in, totdat het water je eerste vingerkootje raakt. Dat is alles! Kook nu je rijst zoals je dat normaal zou doen, en je krijgt gegarandeerd een perfect bord rijst!

Inspiratie

Nu is je rijst klaar om er heerlijke gerechten mee te maken, zoals deze rijst met champignons of juist heerlijk gebakken rijst met garnalenYummy!

Ook lekker: Pittige spaghetti met knoflookgarnalen en bosuipesto

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Unsplash