Marlieke

De oplossing heb je waarschijnlijk al in huis

De groentela in de koelkast is zo ontworpen dat je verse producten goed bewaard blijven. Toch zijn we allemaal bekend met dat zielige bosje verlepte lente-uitjes of bruinige blaadjes sla achterin de koelkast. Hoe kun je ervoor zorgen dat (blad)groenten net iets langer vers blijven in de koelkast? Het antwoord is heel eenvoudig!

Velletjes keukenpapier

De groenten die je in de koelkast bewaart, laten op den duur vocht vrij. Door de vochtige omgeving verlept je groente eerder of kunnen je verse producten zelfs gaan schimmelen. Zonde! Gelukkig is het heel eenvoudig om vocht op te nemen door een paar velletjes keukenpapier op de bodem van de groentelade te leggen. Zo geniet je net wat langer van je verse groente.

Win-win

Naast het opnemen van het overtollige vocht, zorgen het keukenpapier er ook voor dat de bodem van je groentela mooi schoon blijft. Altijd mooi meegenomen, want zo is een vieze koelkast veel sneller opgeruimd. Vergeet niet de velletjes zelf ook af en toe te verversen. Vervang ze bijvoorbeeld iedere keer als je aan een nieuwe rol keukenpapier begint.

Lees ook: 4 tips om verpakte sla langer vers te houden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels